سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مدرسه استثنایی آزادی مشهد
 
قالب وبلاگ
لینک دوستان

تاثیر مرکبات در پیشگیری و درمان بیماری‌ها

بی‌خوابی : ویتامین C  موجود در مرکبات  می‌تواند جذب آهن غیرهِم (NON-HEME) را دو تا چهار برابر افزایش دهد. این نوع آهن  در گیاهان نیز وجود دارد. منابع گیاهی آهن عبارتند از : سیب زمینی  پخته با پوست، جوانه ی گندم  برشته ، سبزی های دارای برگ سبز تیره مثل اسفناج تازه و جعفری، حبوبات مثل عدس  و لوبیا، پودر کاکائو ، نخود سبز ، نان گندم کامل  ، دانه های روغنی ، خشکبار مثل انواع برگه ( برگه آلو و هلو و زرد آلو ) ، توت خشک ، انجیر  خشک و کشمش .

گیاهخواران و کسانی که به مقدار کم فرآورده‌های گوشتی را مصرف می‌کنند ، بیش از دیگران دچار کمبود آهن شده و باید آهن بیشتری مصرف کنند تا در طول زمان به بیماری بی‌خوابی  دچار نشوند. بی‌خوابی در سراسر جهان یکی از جدیدترین بیماری هایی است که به عوامل متعددی ازجمله رشد ناکافی بعضی قسمت های مغز، کاهش فعالیت فیزیکی و کاهش عملکرد شناختی مغز بستگی دارد. مصرف میوه‌های غنی از ویتامین C می‌تواند از بروز این عارضه و عواقب مخرب آن جلوگیری کند.

آب مروارید : اکسیده شدن لنز چشم‌ها، نقش مهمی در بروز آب مروارید  مرتبط با افزایش سن دارد. اخیراً تاثیر آنتی‌اکسیدان هایی مانند ویتامین C در پیشگیری از آب مروارید بررسی شده است. تحقیقات نشان داده ، کسانی که ویتامین C کافی مصرف می‌کنند، کمتر از دیگران درخطر ابتلا به آب مروارید قرار دارند.


مصرف ویتامین C با تراکم استخوان ها در ارتباط است و در پیشگیری از پوکی استخوان  موثر است. محققان همچنین درباره تاثیر انواع مرکبات در جلوگیری از بروز بیماری هایی نظیر نقص عملکرد شناختی مغز، آسم و سنگ کلیه  نیز تحقیقاتی انجام داده‌اند. به گفته آنان مصرف مرکبات و نوشیدن آب پرتقال  در جلوگیری از عارضه سنگ کلیه در افرادی که مستعد این بیماری هستند، موثر است. افراد سالمند  نیز می‌توانند با مصرف این محصولات، به خصوص ویتامین C و فولات  ، توان ذهنی و شناختی مغز خود را به مدت طولانی‌تری حفظ کنند و بالاخره اینکه رژیم فاقد ویتامین C از عوامل بروز بیماری آسم قلمداد می‌شود. ویتامین C مهمترین آنتی‌اکسیدان  موجود در مایع سطح شش‌هاست و نقش مهمی در حفاظت شش‌ها در برابر اکسیداسیون دارد.

با وجود فواید بی شمار و فراوان انواع مرکبات به نظر می‌رسد مصرف این گروه از میوه ها به دلایل متعددی ازجمله ناآگاهی مصرف‌کنندگان، اولویت‌بندی محصولات غذایی و میوه‌ها، نگرش های فرهنگی، در دسترس نبودن، قیمت بالا و استفاده از سموم دفع آفات نباتی در سراسر جهان و حتی کشورهای پیشرفته کاهش پیدا کرده است. اما می‌توان امیدوار بود با اتخاذ سیاست هایی بتوان روند تولید، توزیع و صادرات این محصول را به نحوی بهبود بخشید و این محصول مغذی را در دسترس همگان قرار داد.

منبع: تبیان


[ پنج شنبه 89/2/2 ] [ 6:38 عصر ] [ همکاران ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 87
بازدید دیروز: 91
کل بازدیدها: 236869